Zobacz wszystkie (8)
O nas
MINISTERSTWO ROLNICTWA I ŻYWNOŚCI HODOWLA UKRAINY DEPARTAMENT HODOWLI ZWIERZĄT
INSTYTUT PASZ I ROLNICTWA PODOLA NARN
STOWARZYSZENIE "UKRAIŃSKIE STOWARZYSZENIE PRODUCENTÓW I PRZETWÓRCÓW SOI"
SP. Z O.O. "PRODUKCYJNA KOMPANIA "BIOPREPARAT"
1. Temperatura przetwarzania nasion soi 90-105°C nie prowadzi do rozpadu białka i pozytywnie reaguje na wysoką dostępność aminokwasów.
2. Krótkoterminowa hydrotermiczna obróbka w klimatyzatorze pod działaniem parów i wysokiego ciśnienia, suszenie rozparzonych, wilgotnych bobów w tosterze oraz obróbka hydrotermiczna w ekspanderze pozwala skorygować poziom ureazy.
3. Bez wytłaczania tłuszczu - świeże białko i tłuszcz bez pozostałości chemicznych, dzięki czemu pozytywnie rozwiązano problem podawania, dawkowania i mieszania czystego tłuszczu w produkcji mieszanek paszowych.
4. Całkowite zniszczenie organizmów chorobotwórczych i dezaktywacji substancji anty-odżywczych soi.
5. Duża zawartość biologicznie dostępnych podstawowych aminokwasów i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych pozwala zbilansować właściwości odżywcze pasz treściwych, co z kolei prowadzi do obniżenia ich ceny.
6. Rozszczepienie skrobi na glukozę i maltozę zwiększa przyswajalność i trawienie pasz.
WNIOSKI:
1. Zmniejszenie współczynnika konwersji paszy do 20%.
2. Efekt ekonomiczny hodowli świń i drobiu karmami na bazie pełnotłustej soi pochodzącej z głębokiego przetwarzania hydrotermicznego, w porównaniu z śrutą sojową, śrutą słonecznikową, makuchem sojowym lub słonecznikowym, jest wyższy o 20-30% ponieważ zapewnia lepsze mieszanie, przyswojenie i trawienie.
3. Wprowadzenie pełnotłustej soi, pochodzącej z głębokiego przetwarzania hydrotermicznego, do mieszanek paszowych dla prosiąt zwiększa żywotność prosiąt i energię wzrostu o 12-25%, do mieszanek paszowych dla loch - poprawia funkcję reprodukcyjną (zwiększa popęd o 8-15%), zmniejsza niepowodzenie zapłodnienia o 5-10%, zmniejsza śmiertelność o 12%, zwiększa rozmiary miotu o 10- 15%, zwiększa się mleczność o 16%.
4. Wprowadzenie pełnotłustej soi, pochodzącej z głębokiego przetwarzania hydrotermicznego, w żywienie mlecznych krów pozwala zwiększyć produkcję mleka i zawartość tłuszczu w mleku (1 kg pełnotłustej soi PGO na głowę/doba zwiększa wydajność mleczną o 0,5 kg oraz zawartość tłuszczu o 0,2%). Przy czym pełnotłusta soja PGO, zwiększając tylko
o 1% zawartość tłuszczu w diecie dodatkowo zwiększa produkcję mleka o 0,9 kg, zwłaszcza w okresie laktacji w ciągu 3ch miesięcy, dla cieląt (dodanie do paszy treściwej 20%) poprawia jakości smakowe paszy (mieszanki zbożowej), co pozytywnie wpływa na przyrost masy ciała, dodatkowo znika potrzeba wykorzystania różnych zamienników mleka.
5. Badania wykazały, że karmienie brojlerów mieszanką z zawartością pełnotłustej soi PGO jest bardziej opłacalne w porównaniu do karmienia mieszanką ze śruty sojowej, wytłoków sojowych.
6. Podczas karmienia kaczek oraz indyków mieszanką na bazie pełnotłustej soi, pochodzącej z głębokiego przetwarzania hydrotermicznego zmniejsza się współczynnik konwersji do 15%, waga zwiększa się do 20% w porównaniu ze śrutą sojową lub wytłokami sojowymi.
7. Kompleksowe badania kur niosek z dodaniem do mieszanki paszowej do 20% pełnotłustej soi, pochodzącej z głębokiego przetwarzania hydrotermicznego, wykazały zwiększenie żywotności drobiu oraz zwiększenie nieśności na nioskę (o 4%) oraz zmniejszenie zużycia paszy na 1 jajko (o 7%) w porównaniu ze śrutą sojową lub wytłokami sojowymi.
INSTYTUT PASZ I ROLNICTWA PODOLA NARN
STOWARZYSZENIE "UKRAIŃSKIE STOWARZYSZENIE PRODUCENTÓW I PRZETWÓRCÓW SOI"
SP. Z O.O. "PRODUKCYJNA KOMPANIA "BIOPREPARAT"
1. Temperatura przetwarzania nasion soi 90-105°C nie prowadzi do rozpadu białka i pozytywnie reaguje na wysoką dostępność aminokwasów.
2. Krótkoterminowa hydrotermiczna obróbka w klimatyzatorze pod działaniem parów i wysokiego ciśnienia, suszenie rozparzonych, wilgotnych bobów w tosterze oraz obróbka hydrotermiczna w ekspanderze pozwala skorygować poziom ureazy.
3. Bez wytłaczania tłuszczu - świeże białko i tłuszcz bez pozostałości chemicznych, dzięki czemu pozytywnie rozwiązano problem podawania, dawkowania i mieszania czystego tłuszczu w produkcji mieszanek paszowych.
4. Całkowite zniszczenie organizmów chorobotwórczych i dezaktywacji substancji anty-odżywczych soi.
5. Duża zawartość biologicznie dostępnych podstawowych aminokwasów i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych pozwala zbilansować właściwości odżywcze pasz treściwych, co z kolei prowadzi do obniżenia ich ceny.
6. Rozszczepienie skrobi na glukozę i maltozę zwiększa przyswajalność i trawienie pasz.
WNIOSKI:
1. Zmniejszenie współczynnika konwersji paszy do 20%.
2. Efekt ekonomiczny hodowli świń i drobiu karmami na bazie pełnotłustej soi pochodzącej z głębokiego przetwarzania hydrotermicznego, w porównaniu z śrutą sojową, śrutą słonecznikową, makuchem sojowym lub słonecznikowym, jest wyższy o 20-30% ponieważ zapewnia lepsze mieszanie, przyswojenie i trawienie.
3. Wprowadzenie pełnotłustej soi, pochodzącej z głębokiego przetwarzania hydrotermicznego, do mieszanek paszowych dla prosiąt zwiększa żywotność prosiąt i energię wzrostu o 12-25%, do mieszanek paszowych dla loch - poprawia funkcję reprodukcyjną (zwiększa popęd o 8-15%), zmniejsza niepowodzenie zapłodnienia o 5-10%, zmniejsza śmiertelność o 12%, zwiększa rozmiary miotu o 10- 15%, zwiększa się mleczność o 16%.
4. Wprowadzenie pełnotłustej soi, pochodzącej z głębokiego przetwarzania hydrotermicznego, w żywienie mlecznych krów pozwala zwiększyć produkcję mleka i zawartość tłuszczu w mleku (1 kg pełnotłustej soi PGO na głowę/doba zwiększa wydajność mleczną o 0,5 kg oraz zawartość tłuszczu o 0,2%). Przy czym pełnotłusta soja PGO, zwiększając tylko
o 1% zawartość tłuszczu w diecie dodatkowo zwiększa produkcję mleka o 0,9 kg, zwłaszcza w okresie laktacji w ciągu 3ch miesięcy, dla cieląt (dodanie do paszy treściwej 20%) poprawia jakości smakowe paszy (mieszanki zbożowej), co pozytywnie wpływa na przyrost masy ciała, dodatkowo znika potrzeba wykorzystania różnych zamienników mleka.
5. Badania wykazały, że karmienie brojlerów mieszanką z zawartością pełnotłustej soi PGO jest bardziej opłacalne w porównaniu do karmienia mieszanką ze śruty sojowej, wytłoków sojowych.
6. Podczas karmienia kaczek oraz indyków mieszanką na bazie pełnotłustej soi, pochodzącej z głębokiego przetwarzania hydrotermicznego zmniejsza się współczynnik konwersji do 15%, waga zwiększa się do 20% w porównaniu ze śrutą sojową lub wytłokami sojowymi.
7. Kompleksowe badania kur niosek z dodaniem do mieszanki paszowej do 20% pełnotłustej soi, pochodzącej z głębokiego przetwarzania hydrotermicznego, wykazały zwiększenie żywotności drobiu oraz zwiększenie nieśności na nioskę (o 4%) oraz zmniejszenie zużycia paszy na 1 jajko (o 7%) w porównaniu ze śrutą sojową lub wytłokami sojowymi.
Opinie
Wykonawca nie ma jeszcze opinii.
Co chcesz zlecić lub kupić?
Wybierz usługę, której potrzebujesz, aby złożyć zapytanie:
Rolnictwo
Pasze
Powiązane produkty i usługi:
Brykiet drzewny, Drewno kominkowe, Ekogroszek, Market budowlany, Nawozy
O Firmie
Adres
Ulica
ukraina, Poltawskaja oblastKod pocztowy
39000Miasto
M. Globyno, tup. Autoparkowy, 5Godziny pracy
Brak informacji
Preferowana forma kontaktu
e-mail, telefon
Obszar działania
Opolskie, Dolnośląskie, Śląskie, Podlaskie, Wielkopolskie, Pomorskie, Lubuskie, Podkarpackie, Świętokrzyskie, Małopolskie, Łódzkie, Lubelskie, Kujawsko-pomorskie, Mazowieckie, Zachodniopomorskie, Warmińsko-mazurskie, Ukraina