WERANDA SMAKÓW S.C

WERANDA SMAKÓW S.C

 
Wrocław, Dolnośląskie

O nas

Jesteśmy pierwszą we Wrocławiu firmą cateringową stworzoną wyłącznie dla dzieci w
przedszkolach i żłobkach. Funkcjonujemy od 2012 roku, na dzień dzisiejszy obsługujemy ponad
60 placówek żłobkowych, przedszkolnych, szkolnych i żywimy codziennie około 2000 dzieci.
Misją firmy jest dostarczanie zbilansowanych zdrowych oraz ekologicznych posiłków
skomponowanych specjalnie dla dzieci. Mamy na celu pomóc placówkom przedszkolnym,
nieposiadającym własnego zaplecza kuchennego w osiągnięciu najwyższego standardu
żywienia podopiecznych.
Pragniemy kreować prawidłowe nawyki żywieniowe we wczesnych latach życia dzieci
tak, aby w przyszłości podejmowały właściwy wybór i nie były narażone na choroby
cywilizacyjne takie jak alergie, cukrzyca, otyłość, nadpobudliwość, nadciśnienie tętnicze,
zaburzenia wzroku czy zmiany nowotworowe, a takie zagrożenia niesie ze sobą nieodpowiednia
dieta, szczególnie jeśli składa się z wysoko przetworzonych i genetycznie lub chemicznie
modyfikowanych produktów.
Nasze menu opiera się na piramidzie żywienia, którą zaleca WHO (Światowa Organizacja
Zdrowia) i dodatkowo jest zgodne z zasadami tzw. Kuchni Pięciu Przemian. Zawiera wszystkie
niezbędne składniki dla prawidłowego rozwoju fizycznego oraz psychicznego organizmu.
Odśluzowuje i usuwa wilgoć z organizmu zmniejszając ilość infekcji górnych dróg oddechowych.
Jest bardzo pomocne w walce z alergiami, których główną przyczyną jest osłabienie odporności i
pracy układu pokarmowego. Dobrze skomponowana dieta wzmacnia układ trawienny i
poprawia koncentrację oraz uwagę dzieci.
W placówkach przez nas obsługiwanych staramy się prowadzić różnorodne akcje dotyczące
promocji zdrowego sposobu odżywiania. Podczas pierwszych spotkań z Rodzicami akcentujemy
wyraźnie, iż dzieci nie powinny wychodzić rano z domu głodne, pierwszym posiłkiem dziecka
powinien być posiłek mleczny!
Największą wagę przywiązujemy do sezonowości, naturalności i pochodzenia produktów
oraz ich właściwości wychładzających lub rozgrzewających. W sezonie letnim dostarczamy raz w
tygodniu świeże, pasteryzowane w niskich temperaturach mleko (nie UHT), a w sezonie
zimowym dwa razy w tygodniu przygotowywane przez nas owsianki i jaglanki na mleku zwykłym
lub roślinnym. Nie są dosładzane cukrem, a jedynie owocami suszonymi, niesiarkowanymi i
niesłodzonymi.
Korzystamy wyłącznie ze składników wysokiej jakości, nieprzetworzonych, pozbawionych
szkodliwych substancji chemicznych, konserwantów, barwników, nawozów sztucznych, hormonów i
antybiotyków. Zaopatrujemy się u zaufanych dostawców oraz bezpośrednio w gospodarstwach
ekologicznych posiadających certyfikaty i świadectwa dobrych praktyk rolniczych.
Dania Werandy Smaków składają się z następujących produktów:
1. Pełne ziarna zbóż: naturalny ryż, kasza jaglana, gryczana, orkisz, jęczmień i owies, amarantus, quinoa;
2. Pieczywo razowe, mąka razowa;
3. Sól morska nierafinowana, bogata w składniki mineralne i pierwiastki śladowe;
4. Nierafinowany cukier trzcinowy, syrop klonowy, syrop z agawy, miód.
5. Oliwy i oleje z pierwszego tłoczenia, tłoczone na zimno (rzepakowy, lniany, sezamowy, oliwa z oliwek).
6. Warzywa z regionu, sezonowe, bez nawozów sztucznych.
7. Warzywa strączkowe bogate w białko.
8. Regionalne owoce sezonowe bez nawozów sztucznych.
9. Pestki i ziarna (słonecznika, dyni, siemie lniane). Źródło wysokiej jakości kwasów tłuszczowych nienasyconych, błonnika,
wapnia, witamin A,B i E.
10. Ryby morskie, drób i mięso z hodowli naturalnych.
11. Ekologiczny nabiał (naturalny jogurt, twaróg z sita, masło tradycyjne opatrzone ogólnopolskim Złotym
Medalem Jakości).
12. Napoje: naturalne kompoty i soki, czysta woda, herbatki ziołowe i owocowe.
Posiadamy nowoczesne zaplecze kuchenne o powierzchni ponad 400 m2. Nasi pracownicy są młodymi
ludźmi gotującymi z pasją a przede wszystkim ambitnie podchodzącymi do zadań i nowych zasad żywienia.
Wśród sprzętów kuchennych znajdują się piece konwekcyjno – parowe umożliwiające gotowanie na parze i
efektywne pieczenie z zachowaniem najwyższych wartości odżywczych potraw. Nie posiadamy natomiast
kuchenki mikrofalowej i nie smażymy w głębokim tłuszczu. Posiłki dostarczane są w metalowych
pojemnikach GN zaopatrzonych w uszczelki oraz w termoboxach utrzymujących właściwą temperaturę
przez ok 4 godziny

Opinie

Wykonawca nie ma jeszcze opinii.

Co chcesz zlecić lub kupić?

Wybierz usługę, której potrzebujesz, aby złożyć zapytanie:
Catering
Catering dla firm i instytucji
Catering na imprezy i święta

O Firmie

Adres
Ulica
Ul. Krakowska 31a
Kod pocztowy
50-424
Miasto
Wrocław
NIP
894-303-80-84
Godziny pracy
Brak informacji
Preferowana forma kontaktu
e-mail, telefon

Obszar działania

Dolnośląskie
Odpowiedz na kilka pytań, a zainteresowani Wykonawcy sami zgłoszą się do Ciebie z ofertą.
Rozpocznij

Dane rejestrowe

Firma
Nazwa firmy
WERANDA SMAKÓW S.C
Data rozpoczęcia działalności
2012-03-15
NIP
8943038084
Regon
021827358
Siedziba
Kraj
Polska
Województwo
DOLNOŚLĄSKIE
Powiat
Wrocław
Gmina
Wrocław-Krzyki
Miejscowość
Wrocław
Kod pocztowy
50424
Poczta
Wrocław
Ulica
ul. Krakowska
Numer nieruchomości
31A
Zakres działalności (PKD)
Kod PKD
Nazwa
5621Z
PRZYGOTOWYWANIE I DOSTARCZANIE ŻYWNOŚCI DLA ODBIORCÓW ZEWNĘTRZNYCH (KATERING)
Przeważające PKD
5630Z
PRZYGOTOWYWANIE I PODAWANIE NAPOJÓW
5629Z
POZOSTAŁA USŁUGOWA DZIAŁALNOŚĆ GASTRONOMICZNA
5610A
RESTAURACJE I INNE STAŁE PLACÓWKI GASTRONOMICZNE
5530Z
POLA KEMPINGOWE (WŁĄCZAJĄC POLA DLA POJAZDÓW KEMPINGOWYCH) I POLA NAMIOTOWE
4941Z
TRANSPORT DROGOWY TOWARÓW
4791Z
SPRZEDAŻ DETALICZNA PROWADZONA PRZEZ DOMY SPRZEDAŻY WYSYŁKOWEJ LUB INTERNET
4719Z
POZOSTAŁA SPRZEDAŻ DETALICZNA PROWADZONA W NIEWYSPECJALIZOWANYCH SKLEPACH
4711Z
SPRZEDAŻ DETALICZNA PROWADZONA W NIEWYSPECJALIZOWANYCH SKLEPACH Z PRZEWAGĄ ŻYWNOŚCI, NAPOJÓW I WYROBÓW TYTONIOWYCH
Zainteresował Cię ten Wykonawca?
Złóż zapytanie i otrzymaj oferty od tego
i kilku podobnych Wykonawców.
Wiadomość została wysłana

Trzymaj rękę na pulsie! Wykonawca
niedługo
powinien się z Tobą
skontaktować.

Wiadomość do: